Kernefunktioner i Filkassen

Herunder kan du lære nogle af Filkassens kernefunktioner at kende.

Nogle steder vil du møde navnet 'HCP Anywhere', det er blot navnet på teknologien bag Filkassen.

Kernefunktioner

Filkassen gemmer løbende ændringer i dine filer. Det betyder, at du nemt kan gendanne tidligere versioner af en fil, eller sågar gendanne slettede filer (så længe de ligger i papirkurven). Dette gøres ved at bruge webudgaven af Filkassen.

Højreklik på den fil, som du vil gendanne til en tidligere version, vælg "Show file history", og gendan den ønskede version ved at vælge "Make Current".

Hvis du installerer Filkassen-programmet på flere computere – fx din arbejdscomputer og din private computer – bliver dine filer og mapper automatisk synkroniseret, så du altid har den nyeste version med dig.

Login-boksen ser sådan ud. Log ind med dit brugernummer (G-nummer) og din adgangskode. "Use Network Login" er forbeholdt brugere med en pc fra Statens It.

""

Fra webudgaven af Filkassen kan du downloade filer til din pc.

Vælg den fil, du vil downloade, højreklik og vælge "Download".

Illustration af hvordan man downloader en fil fra filkassen med højre museklik.

Vil du gendanne en slettet fil, der tidligere har ligget i Filkassen, bruger du ligeledes webudgaven af Filkassen. Sæt flueben i "Show deleted items" øverst. Slettede filer vises herefter i gråt (eksemplet herunder er med filen "Show file history". Højreklik på den fil du vil gendanne og vælg 'Restore'.

Screen shot af dialog, når man ønsker at gendanne en slettet fil.

Med Filkassen kan du nemt dele dit arbejde med andre.

Hele mapper kan kun deles med andre brugere af Filkassen. En enkelt fil kan du derimod dele med alle via et link. Enhver, du sender linket til, kan downloade din fil, uanset størrelsen.

Sådan deler du en fil

Log ind på webudgaven af Filkassen. Vejledning hertil finder du ovenfor (Log ind)

Højreklik på den fil, du vil dele, og vælg 'Share via link'.

Vælg om filen skal deles 'Internally', altså med andre brugere af Filkassen, eller 'Publicly' så alle med linket kan downloade din fil. Vælg desuden (under "Advanced"), hvor mange dage linket skal være aktivt.

Du har også mulighed for at sætte password beskyttelse på filen/mappen.

Du får nu et link som du kan kopiere over i en mail, et dokument eller lignende. Du kan også oprette en Outlook-mail med linket direkte fra Filkassen.

Screen shot af dialog til indstillinger af link til deling af filer