Kernefunktioner i Filkassen

Herunder kan du lære nogle af Filkassens kernefunktioner at kende.

Nogle steder vil du møde navnet 'HCP Anywhere', det er blot navnet på teknologien bag Filkassen.

Kernefunktioner

Filkassen gemmer løbende ændringer i dine filer. Det betyder at du nemt kan gendanne tidligere versioner af en fil, eller sågar gendanne slettede filer. Dette gøres ved at bruge webudgaven af Filkassen. Her vises fremgangsmåden på Windows, men processen er den samme på Mac:

Højreklik på ikonet for Filkassen (HCP Anywhere) og vælg 'launch HCP Anywhere Portal'.

""

Hvis du installerer Filkassen-programmet på flere computere - fx din arbejdscomputer og din private computer - bliver dine filer og mapper automatisk synkroniseret, så du altid har den nyeste udgave foran dig.

Følg med i synkroniseringen ved hjælp af det lille globus-ikon ved siden af uret på din computer.

""

Startboksen ser sådan ud. Log ind med dit brugernummer og din adgangskode.

""

Efter login står du automatisk på fanen 'Files', og her findes dine mapper og filer i midten af billedet. Herfra kan du nemt downloade dine filer. Skal du bruge en tidligere udgave af en fil, så højreklik på den, og vælg 'Show file history'.

""

I det nye skærmbillede vises versionshistorikken. Her kan du downloade tidligere udgaver af dine filer.

""

Vil du gendanne en slettet fil, der tidligere har ligget i din Filkasse, bruger du ligeledes webudgaven af Filkassen. Du klikker blot på den lille skraldespand over fillisten. Slettede filer vil nu vises i gråt (eksemplet herunder er med filen "Nyt billede (13).bmp"). Højreklik på den fil du vil gendanne og vælg 'Restore'.

""

Med Filkassen kan du nemt dele dit arbejde med andre.

Mapper kan kun deles med andre brugere af Filkassen. En enkelt fil derimod, kan du dele med alle. Enhver du sender linket til kan downloade din fil - uanset størrelsen.

Sådan deler du en fil
Log ind på webudgaven af Filkassen. Instruktionen ser du ovenfor.

Højreklik på den fil du vil dele, og vælg 'Share via link'.

""

Vælg om filen skal deles 'Internally', altså med andre brugere af Filkassen, eller 'Publicly' så alle med linket kan downloade din fil. Vælg desuden hvor mange dage linket skal være aktivt.

Du får nu et link som du kan kopiere over i en mail, et dokument eller lignende. Du kan også oprette en Outlook-mail med linket direkte fra Filkassen.

""