Kvinder skal ikke være bange for it

""

Mariola Pasham gætter på, at mange kvinder ikke tør gå efter et job i it-verdenen på grund af gamle fordomme om, at it mest er for mænd. Selv var hun også i tvivl, om hun skulle tage en it-uddannelse, men nu er hun glad for, at hun gjorde det. Og hun vil gerne slå et slag for flere kvinder i it

Det var forestillingen om, at mange mennesker og en kompleks struktur også betød mange muligheder, der fik Mariola Pasham til at søge til Statens It som elev. Og det fik hun bekræftet, ligesom hun fik bekræftet, at der er både plads til og brug for kvinder hos Statens It.

- Jeg valgte at søge elevplads i Statens It, fordi det er en stor organisation med mange muligheder. Men jeg tror, at mange kvinder går uden om it-verdenen, fordi de er usikre på, om de er dygtige nok og vil passe ind. Det skal vi moderne kvinder ændre på.

Kønsdiversitet er altid en gevinst
- Jeg kan huske min samtale, hvor jeg var mega-nervøs, men det er jo gået rigtig godt, og jeg har ikke mødt nogle fordomme i forhold til mit køn. Jeg synes kønsdiversitet er en stor gevinst for alle virksomheder. Selvom nogle kvinder måske er lidt mere forsigtige end mænd, så holder vi godt øje med detaljer og vi er tit gode til at bruge vores empati til at kommunikere med kunder. Selvom vi er forskellige, så supplerer vi hinanden.

Forfra med sprog og uddannelse
Mariola kommer oprindeligt fra Polen, hvor hun havde en erhvervsuddannelse i logistik og havde læst turisme på universitetet. Da hun kom til Danmark og ikke kunne finde et job, hun kunne se en fremtid i, besluttede hun at starte forfra med både sprog og uddannelse.

- Det danske sprog kan være udfordrende, men jeg har en dansk mentor, som jeg mødes med en gang om ugen og vi arbejder sammen på mit danske. Det er livslang læring, og sådan ser jeg også på uddannelse. Det at arbejde på en dansk arbejdsplads synes jeg faktisk er den bedste måde at lære sproget på. I Statens It er der plads til alle, også andre kulturer og nationaliteter. Man får lov til at være den, man er.

Ambitioner med godt fundament
Mariola lægger ikke skjul på sine ambitioner for fremtiden, og hun har også øje for alt det rundt om det faglige, som man også får med sig som elev.

- Min tid hos Statens It giver mig et fantastisk, solidt fundament fra en stor dansk virksomhed, som jeg tror kan åbne mange døre i min karriere. Som elev i Statens It lærer man selvfølgelig en hel masse om it, men man lærer også at arbejde i teams, at kommunikere, at være professionel, ansvarlig og holde aftaler. Elevopholdet i Statens It gør mig arbejdskompetent, slutter Mariola.