At være elev sådan et sted, er det bedste du kan ønske dig

""

Et højt energiniveau, stor nysgerrighed og lyst til udfordringer banede vejen for Araz Bidari Charandabi til en elevplads hos Statens It. Tidligere kunne han godt finde det trættende at sidde og modtage viden uden at komme ud og bruge den. Men som datatekniker-elev hos Statens It har han fået mulighed for at udfolde sig

Det ligger ikke til Araz Bidari Charandabi at ligge på den lade side. Før han blev Datatekniker-elev hos Statens It, tog han gymnasiet, var i Forsvaret og læste et år på maskinmester-uddannelsen i Svendborg. Han besluttede, at han ville gå datatekniker-vejen, og sommerferien op til uddannelsesstarten brugte han på at arbejde som håndværker.

Nå ja, og ved siden af sin uddannelse arbejder Araz deltid som Shift manager i Føtex, hvor han står i kundeservice og koordinerer ungarbejdere.

Ville gerne udfordres mere
Vejen til netop Statens It som elevplads viste sig lidt tilfældigt. Da Araz ikke kunne finde en rigtig praktikplads, var han på et praktikcenter som it-administrator. Men der manglede noget.

- Praktikcenteret var ok, men jeg ville gerne udfordres noget mere. Så en dag var der ’speeddating’ på min skole TEC, og en ven introducerede mig til Statens Its elev-koordinator og en anden elev. Vi endte med at have en super snak, og de opfordrede mig til at søge.

Elevplads med plads
Araz’ elevforløb følger en uddannelsesplan, som både tager højde for, hvad han havde opnået før han kom til Statens It og for hans interesseområder. Han er startet i Team Core & Firewall og skal efter sit næste skoleforløb videre til Decentralt netværk. Han er vild med, at han får lov til at prøve kræfter med så mange dele af it-verdenen, som man kan hos et sted af Statens Its størrelse.

- Jeg synes Statens It er et fantastisk sted at være elev. Her er plads til at komme i berøring med utrolig mange dele af it, hvor det kan være mere ensartet andre steder. Jeg har haft en masse opgaver, som i den grad har fremmet mine kompetencer. Det vækker en nysgerrighed i mig at høre de mange nye begreber, og det er ekstremt fedt at få lov til at løse opgaver selv.

Man bliver skarp
- Elevkulturen er ekstremt god. Det er fedt, at der er mange andre elever, der tager så godt imod én. Vi elever trækker på hinanden, før vi spørger chefen, og jeg kan mærke, at dem jeg spørger også lærer noget ved at svare mig.

Præcis hvor han lander efter endt uddannelse, vil tiden vise, men fremtiden bekymrer ikke Araz.

- Jeg tror jeg kommer til at være meget erfaren, når jeg er færdiguddannet. Statens It er et af de steder i Danmark, der har den største it-infrastruktur, og at være elev sådan et sted, er det bedste du kan ønske dig. Man bliver skarp af at være her, slutter Araz.