Elevprogrammet i Statens It

Som elev i Statens It får du mulighed for at afprøve din it-viden i praksis og samtidig lære en masse nyt. Du bliver en del af en dynamisk og professionel it-virksomhed, der hver dag gør en forskel for de mange ansatte i staten.

Statens It er statens interne it-driftscenter. Vi arbejder hver dag vi for at sikre vores kunder en stabil drift og de bedste it-løsninger inden for sikkerhed, infrastruktur og grøn omstilling. Derfor har vi brug for dygtige medarbejdere – det gælder ikke mindst it-elever.

Som it-elev i Statens It kan du vælge mellem tre forskellige arbejdsområder: It-supporter, datatekniker med fokus på infrastruktur samt datatekniker med fokus på programmering.

It-supporter

Som it-supporterelev i Statens It er din vigtigste opgave at sørge for, at brugernes it virker, og hjælpe dem, når de eksempelvis har problemer med at logge på eller når et program driller.

Du kommer til at arbejde i vores Serviceområde, der består af tre Servicedesk-teams, et team, der arbejder med brugeradministration samt et team, der arbejder med on-site support. Du får blandt andet mulighed for at prøve kræfter med:

 • it-support til Statens Its brugere – både via telefon og ude hos kunderne
 • brugeradministration
 • registrering, kategorisering, visitering og løsning af brugernes sager

Du vil få opgaver inden for hele paletten af it-support – herunder også opgaver i vores Drifts- og Overvågningscenter.

Datatekniker

Som datateknikerelev kommer du til at varetage forskellige opgaver inden for infrastruktur- og applikationsområdet. Du bliver som en del af din uddannelse introduceret til flere forskellige teams inden for de to fagområder.

Du får rig lejlighed til både at afprøve din nuværende viden inden for it-området, udvikle dig og lære mere om arbejdet med infrastruktur- og applikationer. Du vil blandt andet komme til at arbejde med:

 • netværksdrift
 • load balancing
 • firewall og IPS-drift
 • serverdrift
 • backupdrift
 • fagapplikationer
 • infrastructure as a code
 • automatisering

Mere end en elevstilling

En uddannelse i Statens It er til dig, som har en grundlæggende interesse for teknologier og trives med tekniske udfordringer.

Selvom du begynder i en elevstilling, anser vi dig for at være en ligeværdig kollega fra første dag, du træder ind i huset. Vi tror på, at du besidder en lang række kompetencer, som vi kan være med til at udvikle og præge, så du bliver den bedste til dit arbejde.

Uanset om du vælger at blive it-supporter eller datatekniker, garanterer vi, at du får en spændende hverdag, hvor to dage ikke er ens. Du bliver en vigtig del af en it-virksomhed, hvor du sammen med dygtige og kompetente kolleger leverer professionel it-support og service til vores mange brugere.

Bliv del af et fællesskab

Som elev i Statens It får du både et fagligt og socialt fællesskab. Vi lægger vægt på, at vores elever har gode muligheder for at udvikle sig og blive en del af et fællesskab – både i forhold til de andre elever og organisationen som helhed.

Vi sætter rammerne for, at vores elever løbende kan sparre med hinanden gennem hele uddannelsen.

Om uddannelserne

Uddannelserne som henholdsvis it-supporter og datatekniker er blandt de specialer, du kan vælge på data- og kommunikationsuddannelsen.

Det tager to et halvt år at gennemføre uddannelsen som it-supporter, mens det tager fem år at uddanne sig til datateknikker med speciale inden for enten infrastruktur eller programmering.

Uddannelserne består af et grundforløb, som du tager på en erhvervsskole, og som varer 20 eller 40 uger samt et hovedforløb, der veksler mellem perioder på lærepladsen og perioder på skolen. Uddannelserne afsluttes med en svendeprøve.

Læs mere om uddannelsesforløb, adgangskrav mv. på TEC eller UddannelsesGuiden.