Frederik skiftede vej og fik både fordybelse og ansvar

""

Sporten har altid været en central del af Frederik Brix’ liv, og derfor virkede det naturligt at gå fysioterapeut-vejen. Men en tredjedel igennem sin uddannelse kunne han alligevel mærke, at han skulle i en anden retning – for it og teknik optog ham mere og mere

Frederiks Brix voksede op med en far, der ofte rodede med teknik og samlede computere med sine to sønner på sidelinjen. Og da hans ligeså tekniktossede storebror begejstret fortalte om sin elevtid hos Statens It, tog Frederik beslutningen om, at han også ville forfølge den tekniske passion.

Inspireret af sin bror søgte Frederik elevplads hos Statens It, hvor han så gode muligheder for at komme tæt på driften og serviceringen af den danske stats it-infrastruktur.

- Danmark er jo et førende land inden for digitalisering, og det er vildt spændende at være med til at styre den bagvedliggende it. Statens It både servicerer og udvikler jo netværksinfrastrukturen for hele den danske stat.

Bid til bolle – og få ansvar!
- Min hverdag hos Statens It er aldrig den samme. Der er hele tiden gang i noget, og man ved ikke, hvad dagen bringer. Man keder sig ikke - men fordi det er en travl virksomhed, så skal man selv byde ind og tage ansvar. Men så snart man kan stå på egne ben og har lært at ’bide til bolle’, bliver man set som en fast del af teamet, fortæller Frederik.

Muligheden for som elev at komme rundt i mange forskellige afdelinger og på den måde finde sin interesse betyder meget for ham.

- Man får fire måneders intenst forløb ad gangen, hvor man starter som blank og kan tage sin viden med til det næste team. Og efter det starter der så en ny hverdag op i et nyt team, hvor man er helt frisk. Statens It er et komplekst og et spændende sted samtidig, og selvom man som elev flytter rundt mellem teams, er her virkelig mulighed for at fordybe sig i store it-systemer.

Det simple i det komplekse
Et stempel fra Statens It på lærlingebeviset åbner døre og vil være et stærkt kort, når han skal forstå komplekse sammenhænge fremover, vurderer Frederik.

- Samtidig med, at man får erhvervserfaring med at være i en virksomhed, er Statens It et virkelig godt sted at få erfaring med store it-systemer, som der ikke er mange, der får lov til at blive oplært i. Man bliver trænet i at se det simple i det komplekse, og den evne kan man overføre til andre store og komplekse sammenhænge. Det er klart et godt stempel at have været elev i Statens It.

Som lidt af en positiv overraskelse oplever Frederik, at hierarki og arbejdsgange er mere smidige og mindre styringstunge end han havde forventet hos en statslig styrelse. Og så er der er heldigvis stadig plads til sporten i Frederiks liv.

- Jeg troede det var mere stift og firkantet, men her er meget bløde grænser mellem ledelse og medarbejdere. Som ung og ny i it-branchen er det guld med nem adgang til at kunne sparre med skarpe, erfarne kolleger, som er mere end villige til at dele. Og så går Statens it meget op i work-life balance, så der er rig mulighed for at dyrke hvad man vil i sin fritid.