Graduate i Statens It

Som graduate i Statens It kommer du til at gøre en forskel for det offentlige Danmark. Du bliver en del af en organisation, der arbejder med store og højaktuelle dagsordener som bæredygtighed og cybersikkerhed.

I Statens It hjælper vi hver dag vores kunder med at udvikle, modernisere og vedligeholde deres it-løsninger, så de både er effektive og lever op til den nødvendige sikkerhed. Graduateprogrammet i Statens It varer 24 måneder og er et læringsforløb, der blander teori og praksis. Du får mulighed for at arbejde forskellige steder i organisationen og komme på kunde- og leverandørbesøg. 

Programmet henvender sig til dig, som har interesse for it og de store samfundsdagsordener. Du kan være nyuddannet eller have et par års erfaring. Vi lægger vægt på, at du har en naturlig interesse for teknologier og trives med tekniske udfordringer.

Selvom du deltager i et graduateforløb, anser vi dig for at være it-konsulent fra første dag, du træder ind i huset. Vi tror på, at du besidder en lang række kernekompetencer, som vi kan være med til at udvikle og præge, så du bliver den bedste til dit arbejde.

Et skræddersyet forløb

Statens It er statens interne it-driftscenter. Vi arbejder med at drive en effektiv it-understøttelse og sikre en høj og ensartet it-service på tværs af staten. Det betyder, at vi har mange spændende og meget forskellige kunder, der har vidt forskellige behov.

Graduateprogrammet består af en fælles introduktion til arbejdet i Statens It efterfulgt af to måneder i et fagområde. Derudover er der praktikker i andre teams og udveksling til Økonomistyrelsen.

I løbet af de 24 måneder, som programmet varer, kommer du som graduate til at arbejde 15 forskellige steder i organisationen – fra kundekontakt og projektledelse til drift og sikkerhed. Vi sørger selvfølgelig for, at du får de nødvendige certificeringer og videreuddannelse undervejs.

Alle graduates følger samme forløb, men ikke på samme tid, så der er mulighed for at sparre med hinanden undervejs og få et godt og stærkt netværk. Du og dine graduatekolleger skal igennem de samme praktikker, men der er altså kun en graduate i hvert team på et givent tidspunkt.

Programmets opbygning

  • 3 ugers fælles introduktion for alle graduates
  • 7-9 x 2 måneders lang praktik, hvor graduates arbejder i nye fagområder i ét team ad gangen
  • 6-8 x 2 ugers korte praktikker, hvor graduates er føl sammen med en it-ekspert
  • 1-2 måneders afsluttende specialisering med henblik på fastansættelse, når den enkelte graduate har fundet det sted i organisationen, hvor han eller hun fagligt og motivationsmæssigt passer ind.

Mentorordning

I Statens It gør vi en dyd ud af at hjælpe hinanden. Det betyder, at der altid er en kollega klar med hjælp – og du vil i mange situationer lære via sidemandsoplæring. Men som graduate får du også tilknyttet en fast mentor, som støtter dig gennem hele forløbet.

Din mentor kan både give sparring i forhold til konkrete arbejdsopgaver, kursusforløb og din personlige udvikling. Det kan være rart med et trygt rum til at drøfte sin personlige udvikling, når man kommer ud i sit første job uden faglig erfaring.

Programmets aktiviteter såvel som mentorforløbet er med til at klæde dig på, så du har den nødvendige viden i forhold til at kunne udføre egne arbejdsopgaver og være en del af teamet på lige fod med dine kolleger. Det skulle gerne bidrage til, at du får en god begyndelse på din karriere i Statens It, og sikre, at du ender med et solidt fagligt ståsted.

Vores erfaring er, at det skærper de faglige og personlige kompetencer at indgå i et mentorforløb med kvalificeret sparring om et eller flere faglige og/eller personlige udviklingspunkter.

Fokus på fællesskabet

Som graduate i Statens It får du både et fagligt og socialt fællesskab. Vi lægger vægt på, at vores graduates får gode muligheder for at udvikle sig og blive en del af et fællesskab – både i forhold til de andre graduates og i forhold til organisationen som helhed.

Vi opstiller rammerne for, at vores graduates løbende kan sparre med hinanden gennem hele programmets forløb.