En god investering

""

På mindre end et år skiftede Helene Sønderskov-Essendrop sit hektiske job som sygeplejerske ud med en fastansættelse som it-konsulent i Statens It. Hun nyder fordybelsen, men har også fået testet sin tålmodighed.

Helene Sønderskov-Essendrop begyndte så småt at se sig omkring, da hun indså, at hun ville væk fra sygeplejen. En interesse for it og teknologi fik hende til at overveje forskellige studier, men da hun hørte om Statens Its graduateforløb, tegnede der sig en uventet vej i Helenes arbejdsliv.

Faldt pladask for netværk

Muligheden for at blive it-graduate føltes helt rigtig for Helene. Hun havde egentlig forestillet sig, at hun skulle noget med dialog og formidling, som hun kendte fra jobbet som sygeplejerske. Til sin egen store overraskelse var det dog noget helt andet, der fangede hende på rundturen i it-specialerne.

- Jeg er faldet pladask for netværk. Jeg kan lide, at det er så fundamentalt - hvis det ikke fungerer, fungerer intet andet. Og jeg føler mig sindssygt godt tilpas i teamet. Der er altid højt humør, og folk passer på hinanden. Jeg havde nok aldrig fundet ud af, at netværk var noget for mig, hvis ikke det var for graduateforløbet. Jeg er meget taknemmelig for, at der var en plads til mig, fortæller hun.

Tålmodighed sat på prøve

Sammen med en anden graduate kom Helene først i specialpraktik i netværk og er nu fastansat. Der er stadig en masse oplæring, og der er lagt et forløb for de to nye.

- Jeg kommer fra en kvindedomineret verden med meget stress og frustration, så det har været fantastisk at komme til et sted, hvor det hele ikke er så tungt og alvorligt. Men min tålmodighed er blevet sat på prøve, for jeg vil så gerne hjælpe, men jeg kan ikke bidrage så meget rent fagligt endnu - ting tager tid. Heldigvis er der virkelig mange kloge mennesker i huset, som er rigtig gode til at lære fra sig, siger hun.

Min sygeplejerskekarriere har lært mig at gå til ting med åbenhed, drive og gå-på-mod, hvilket helt sikkert har hjulpet mig gennem graduateforløbet. Jeg har lært at tænke ’enjoy the ride!’

Et valg med fremtid i

Helene har ikke fortrudt, at hun byttede hverdagen som sygeplejerske med høj aktivitet og stort pres ud med fordybelse i servere, switche og dataforbindelser. Ikke mindst de mange muligheder for at udvikle sig, betrygger hende i, at hun har valgt rigtigt og har en fremtid inden for it.

- It er en verden, som åbner for så sindssygt mange muligheder. Jeg har valgt en hardcore teknisk vej, men der er også mange andre karriereveje at vælge inden for it-branchen. Jeg er typen, der godt kan lide hele tiden at udfordre mig selv, så det er perfekt at komme til et sted som Statens It, hvor der er så mange muligheder og udviklingspotentiale, slutter hun.