Videomøde med Skype for Business

Med servicen Skype Møderum er det nemmere at holde videomøder med Skype for Business

Skype for Business fungerer med en bred vifte af programmer Således kan du holde møder via din Windows computer, Macbook, mobile enheder eller via dedikeret møderumsudstyr

Sidstnævnte kan være udfordrende for den enkelte kunde at indkøbe og sætte op. Derfor tilbyder Statens It en Skype for Business-fællesservice, der vedrører etablering og support af hardware, som kan supporteres og opdateres fra centralt hold.

Herunder kan du finde svar på en række oftest stillede spørgsmål om videomøder med Skype for Business. Du finder information om de forskellige typer Skype for Business-licenser nederst på denne side.

Start Skype for Business på din enhed

Første gang du skal starte Skype for Business, skal du åbne programmet via start-menuen på din SIA-computer. Det gør du nemmest ved at klikke på start-ikonet nederst til venstre af skærmen, eller på start-knappen på dit tastatur, og skrive Skype i søgefeltet. Klik på Skype for Business og åbn programmet.

Næste gang du logger på din SIA-computer, vil Skype for Business starte automatisk.

Installer Skype for Business fra den relevante app-store. Ved første login, skal du huske at tilføje dit b-nummer som ”PROD\B00xxxx” under avancerede indstillinger.

Se den fulde vejledning på vores Serviceportal

Hvis du installerer Skype for Business på din private computer, så skal du logge ind med dit b-nummer, mail og adgangskode og holde møder ligesom på din arbejdscomputer.

Husk at vores Servicedesk ikke yder support på din private computer.

Find vejledningen på vores Serviceportal

Møder med Skype for Business

Indkald dit møde via Outlook ved at vælge deltagere og tidspunkt. Tilføj et mødelokale, hvor det er angivet, at der er Skype-udstyr.

Ved at søge på Polycom-enheden i lokalet, kan du fremsøge en deltager i adressebogen eller ved at indtaste deres mailadresse på enheden.

Du kan altid gå ind i et møde på din computer og tilføje lokalet som en ekstra deltager.

Hvis du har indkaldt Skype-mødet i Outlook, kan du deltage i mødet ved at trykke Deltag på Polycom-enheden i mødelokalet.

Hvis der ikke er en deltagerknap, kan du altid gå ind i mødet på din computer og tilføje lokalet som en deltager. Klik på Deltager+ ikonet og søg lokalet frem ligesom du tilføjer en kollega - ofte hedder lokalet jeres forkortelse + et lokalenavn (fx SIT Møderum s.03)

Statens It anbefaler altid, at du deler dit skrivebord fremfor kun at dele Powerpoint-slides eller et program.

Det primære formål med udstyret i lokalet er, at stabilisere lydkvaliteten og gøre det muligt at se mødedeltagerne via skærmen i lokalet. Hvis du ønsker at dele indhold fra en computer, så skal du åbne mødet på din computer via Skype for Business og dele dit skrivebord med funktionen 'Vis skrivebord' under menuen 'Præsenter' i mødevinduet. Så vil det både blive vist på skærmen i mødelokalet samt for de der deltager i mødet fra en anden lokation. Der er en lille forsinkelse når du bevæger musen i mødet og derfor er det mindre forvirrende at kigge på din egen skærm under præsentationen. Forsinkelsen er dog mindre når du deler skrivebordet end hvis du fx deler et enkelt program eller optager mødet.

Den tekniske grund er, at et delt skrivebord deles over en mere moderne protokol (VBSS), og du vil derfor opleve en betydeligt mindre forsinkelse, i det du viser. Alle programmer fungerer på modtagerens skærm ligesom på din egen, så det er det sikre valg. Hvis du deler et enkelt program, eller lader en anden mødedeltager overtage din skærm, bruges en ældre teknisk protokol (RDP). Her vil du opleve en langsommere reaktionstid. Når først indholdet er delt via den ældre RDP-protokol, kan mødet ikke gå tilbage til den hurtigere VBSS-protokol.

Dette er et Skype for Business-problem og ikke et problem der skyldes udstyret i lokalet. Polycom-udstyret understøtter både VBSS og RDP.

Tænd for skærmen i mødelokalet og vælg den rette kilde, fx HDMI2. Her vil mødets indhold fremgå.

Polycom-enheden tilpasser automatisk layoutet på skærmen til det, der vises i rummet, men du kan ændre standard til fx at vise en delt skærm i fuld skærm ved at klikke på layout fra hovedmenuen på Polycom-enheden på bordet.

Ja, men kun hvis din arbejdsgiver har tilkøbt licens til telefoni i Skype for Business, kan du ringe via udstyret ved at indtaste et telefonnummer.

Spørg din lokale it-kontaktperson om det er tilfældet.

Skype understøtter både møder via computer (Windows og Mac), iPhone/iPad og Android. Men langt de fleste computere på markedet har små mikrofoner, der kun opfanger hvis en person sidder lige foran skærmen.

Skal flere deltagere i et møderum kunne høres og forstås, kræver det bedre mikrofoner samt en mere stabil netværksforbindelse.

Polycom-enhederne er direkte forbundet til Statens It's netværk med kabel og får konstant opdateringer via netværket.

Mikrofonerne i Polycom Trio-enhederne understøtter en såkaldt 'NoiseBlock' teknologi i Skype-møder, som fremhæver tale over fx baggrundsstøj. En Trio opfanger lyd i 360 grader i omkring 6-8 meter.

Er rummet større, kan der tilsluttes mere avanceret udstyr fra Polycom - fx loftshængte mikrofoner med 'Acoustic Fence'-teknolgi samt mere avancerede kameraer med optisk zoom og automatisk fokus på den der taler.

Det er din arbejdsgiver, der beslutter hvad jeres behov er for udstyr - eneste krav fra Statens It er at vi kan opdatere det fra centralt hold og at alle har samme politikker på enhederne, så vi kan lave fælles guider.

Er du i tvivl om hvilket Polycom-udstyr der understøttes fra Statens It, så kig her eller spørg hos leverandører som fx Atea.

Brug Polycom-udstyret udenfor videomøder

Hvis din organisation bruger Windows 10 og har Skype Møderum-support fra Statens It, kan du dele din skærm trådløst til Polycom-enheden og skærmen ved hjælp af en teknologi kaldet Miracast.

• På skærmen: vælg det input, der normalt bruges til videomøder - fx. HDMI2.
  • I Windows 10: Tryk på windows-tasten og K samtidig på dit tasteraturet. Du vil se en oversigt over nærliggende lokaler. Vælg det relevante lokale.
  • På Polycom-enheden i rummet: Godkend skærmdelingen ved at trykke 'Accepter'.

Du deler nu din skærm - og kan vælge at udvide skærmen mellem flere skærme ligesom du kan gøre ved dit skrivebord. Det kan fx være du vil vise slides på møderumsskærmen samtidig med at du skriver noter på din computer.

• Genvejstasten for at udvide dit skrivebord til to skærme eller ændre det tilbage er Windows-tasten + P.

Afslut skærmdelingen igen ved at

• I Windows: Samme tastekombination (Windows + K) giver dig en knap til at afbryde forbindelsen til skærmen.
  • På Polycom-enheden: klik på den røde knap for at afbrude skærmdelingen.

Husk at skal du dele din skærm i et Skype-møde, skal du åbne mødet på din computer og vælge 'Præsenter skrivebordet'.

Gæster med Windows 10 kan også bruge Miracast, da det ikke kræver adgang til Statens It's trådløse netværk.

Polycom-enheden har et USB-stik på siden og hvis du forbinder din computer til dette, genkender Windows Polycom-enheden som en bordtelefon.

Via dette stik kan Polycom-enheden bruges til alle de videomødeplatforme, som din computer understøtter.

Det er i producentens roadmap at man kan bruge lokalets webkamera via USB også, men det er usikkert hvornår det lanceres.

Bemærk at via USB understøtter mikrofonen ikke Polycom's NoiseBlock-teknologi. Dette er kun i Skype-møder.

Først skal du tjekke, om problemet er på din computer eller på Polycom-enheden. På din computers tastatur skal du trykke på Windows-tasten og K-tasten samtidigt. Følg den vejledning der er relevant for det, du ser på din skærm:

Hvis du kan se de omkringlæggende lokaler

Hvis du får en liste frem med de omkringliggende lokaler, men ikke det lokale du sidder i, så er det Polycom-enheden der skal genstartes.

Du genstarter Polycom-enheden ved at trække netværksstikket ud under enheden og sætte det tilbage i ’LAN in’-stikket igen. Alternativt kan du måske nemmere komme til netværksstikket i væggen og trække det ud. Husk, at på et netværksstik skal du trykke en lille dims ind på undersiden af stikket, før det kan trækkes ud.

Træk stikket ud, vent 10 sekunder, og sæt det i på samme måde igen. Nu genstarter Polycom-enheden med ’friske’ indstillinger fra netværket. Det tager 30-60 sekunder og herefter burde trådløs skærmdeling virke igen.

Hvis du ikke får en liste frem med lokaler

Hvis du hverken ser de omkringlæggende lokaler eller det du sidder i, er det din computer, der har problemet. Her kan du gøre to ting nu og her:

1. Slå Bluetooth fra og til igen. Dette gøres nemmest ved at klikke på det ikon, der ligner en taleboble i nederste højre hjørne. Her slår du Bluetooth fra, venter et par sekunder og slår Bluetooth til igen. Prøv nu at trykke på Windows-tasten og K-tasten for at se, om møderummene dukker op.
  2. Hvis det ikke virker, så skal du lukke alle programmer og genstarte din computer.

Hvis disse trin ikke løser problemet, så kan du ringe til vores Servicedesk på tlf: 72310001 for at få hjælp. Husk at fortælle dem, om du har prøvet ovenstående.