Statens It's podcast: BackUp

BackUp er en podcastserie fra Statens It, der omhandler forskellige temaer inden for informationssikkerhed.

Statens It's podcast: BackUp

Idéen til podcastserien om informationssikkerhed udspringer af Statens It’s engagement i den Nationale Strategi for Cyber- og Informationssikkerhed.

Podcastseriens fire afsnit kommer til at omhandle temaerne passwords, logning, mail og netværk. I hvert afsnit interviewer en vært fra bureauet Kontekst & Lyd interne og eksterne eksperter inden for hver af de fire informationssikkerhedsrelaterede temaer.

Den primære målgruppe er brugere i Statens It. Den sekundære målgruppe er brugere i andre statslige og offentlige myndigheder. Formålet er at oplyse Statens It’s brugere om relevante informationssikkerhedstemaer og give dem håndgribelige og forståelige råd, som de kan implementere i deres daglige arbejde.

""

Hvordan kommer du i gang med at lytte til podcasts?

Du kan lytte til vores podcast via en podcast app eller afspille episoderne direkte her på siden.

Hvis du har en iPhone, iPad eller MacBook, har Apple allerede forinstalleret en podcast-app for dig. Apples forinstallerede app ‘Podcasts’ er fortsat det mest benyttede program til at afspille podcasts. Hvis du sidder ved en pc eller har en Android telefon, skal du selv hente en podcast-app. På android-telefoner gør du det via telefonens app store.

Det smarte ved at lytte til podcast gennem en app på en telefon er, at du kan lave noget andet, mens du lytter til din podcast. I en app kan du også abonnere på dine yndlingspodcasts og bede om at få en notifikation, hver gang der udkommer en ny episode af disse podcasts.

Du kan vælge at streame eller downloade en podcast. Hvis du streamer, så afspiller du podcasten direkte over internettet. Alternativt kan du downloade podcasten i app’en. Det betyder, at du kan høre den senere på tidspunkter, hvor din mobil ikke behøver at være på nettet.

Abonnér på podcasten

Du kan abonnere på podcasten via Google Podcasts eller Apple Podcasts her - vær dog opmærksom på, at Google ikke har indekseret podcasten endnu, så hvis den ikke virker, så forsøg at hente den via Apple:Læs mere om de enkelte episoder

Episode 1: Passwords

Hvordan laver man det gode password? Kan man bruge det samme flere gange, og hvordan husker man det? Vi dykker ned i det første, der møder os, når vi tænder vores computer – nemlig kodeordet. For en kombination af ganske få bogstaver og tal er faktiskt det allervigtigste våben mod cyberkriminelle.

Medvirkende: John Madum, chefkonsulent i Finansministeriet
Vært: Magnus Krabbe

Episode 2: Logning

Hver gang du bruger et program eller åbner en webside på din arbejdscomputer, så bliver det registreret og gemt. Men hvad ved staten egentlig om dig og din computer? Hvad skal al den data bruges til? Og hvorfor er det nødvendigt?

Medvirkende: Lars Gottschalk, sikkerhedsanalytiker i Team sikkerhed og netværk, Statens It og Helle Uldbæk Sørensen, databeskyttelsesrådgiver og teamleder for den juridiske enhed, Statens It.
Vært: Magnus Krabbe

Episode 3: Mails

Hvordan sender man informationer sikkert rundt blandt tusindvis af mailkonti i staten? Hvilke regler gælder for sikker mail, og hvilken information må man egentlig sende – og til hvem?

Medvirkende: Stefan Plath, systemadministrator i Team AD og exchange i Statens It.
Vært: Magnus Krabbe

Episode 4: Netværk

I den seneste trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed vurderes risikoen for både cyberspionage og cyberkriminalitet mod Danmark som meget høj. Men hvad er det for nogle angreb, vi må forvente at blive ramt af? Hvem udfører dem, og hvordan sikrer vi os mod dem?

Medvirkende: Thomas Kristmar, sikkerhedsekspert hos KPMG og Morten Plass, teamleder i Team sikkerhed og netværk hos Statens It.
Vært: Magnus Krabbe