Julekalender, 6. december. Rasmus Lerdorf - PHP

06-12-2017

Vores direktør, Michael Ørnø, har opkaldt alle vores mødelokaler efter store it-personligheder.
På opfordring er portrætterne lavet til en julekalender som du kan følge på vores hjemmeside alle hverdage i december måned. 
Læs mere og deltag evt. på rundvisningerne med direktøren her.

---

(1968 - )
Født i Qeqertarsuaq.
Ingeniør fra Waterloo University, Ontario, Canada

Rasmus Lerdorf er en dansk-canadisk softwareudvikler, som er ophavsmand til serverside-scriptsproget PHP til generering af dynamiske websider.

Lerdorf blev født i Godhavn/Qeqertarsuaq i Grønland og havde sin barndom i Danmark, men flyttede til Canada med sine forældre i en alder af 13 år.

I 1995 startede Lerdorf sit PHP-projekt, som sidenhen har udviklet sig til et succesfuldt open source-programmeringssprog. Han holdt sit første foredrag i Danmark under Reboot 1.0-arrangementet i maj 1998. Fra september 2002 og 7 år frem var han ansat hos Yahoo! Inc., og arbejder i dag ved Etsy.com.

PHP er et objekt-orienteret server-side programmeringssprog anvendt til udvikling af dynamiske webapplikationer og websteder. Sproget blev udgivet første gang den 8. juni 1995. Projektet er open source, hvilket basalt set betyder, at alle har adgang til den underliggende kildekode, der er skrevet i programmeringssproget C. PHP er et rekursivt akronym for PHP: Hypertext Preprocessor, men stod tidligere for Personal Home Page Tools.

PHP er anvendt til at udvikle prominente services som Facebook, Wikipedia, Yahoo, WordPress, Drupal, m.fl. Det er et af de mest udbredte sprog til dynamiske webløsninger. Det har gjort sproget interessant for nybegyndere såvel som øvede. PHP ligger i direkte konkurrence med Microsofts .Net-framework, Ruby, Python og Perl.

Rasmus Lerdorf er en væsentlig figur i open source-bevægelsen, og står sammen med Linus Torvalds (Linux) og Michael Widenius (MySQL) bag initiativet No Software Patents.