Fra folkeskolelærer til it-medarbejder

Niklas Falk Kvistbjerg var egentlig ganske tilfreds med livet som folkeskolelærer. Alligevel overbeviste Statens It’s graduateprogram ham om, at han skulle forfølge sin interesse for it og se, om en karriere i it-branchen var noget for ham.

Niklas Falk Kvistbjerg var aldrig i tvivl, da han så opslaget, hvor Statens It søgte graduates. Han ville bytte klasseværelset og eleverne ud med en computere, servere, print og back-up.

”Jeg troede faktisk ikke, at det var en mulighed, men der stod heldigvis specifikt i opslaget, at man kunne komme fra andre uddannelser som eksempelvis lærer. Det overbeviste mig om, at jeg blev nødt til at give det en chance”, forklarer han,

Mere end en hobby

Efter fire år på lærerseminariet og efterfølgende et enkelt år som lærer i en folkeskole havde Niklas Falk Kvistbjerg lyst til at forfølge interessen for it.

”Jeg kunne mærke, at it trak mere i mig. Jeg har altid interesseret mig for it og bruger også en del af min fritid på at sidde og nørde med lidt udvikling og hjemmesider. Graduateprogrammet lød som en spændende mulighed for at få kendskab til forskellige områder inden for it som eksempelvis print, netværk, back up mv,” forklarer han.

It i staten

Niklas Falk Kvistbjerg lægger heller ikke skjul på, at interessen for det offentlige Danmark spiller en rolle i forhold til karriereskiftet.

”Som folkeskolelærer går du selvfølgelig op i, hvordan det offentlige fungerer. Jeg er glad for, at jeg nu er med til at udvikle it i staten. Der er mange spændende opgaver i Statens It og i samarbejdet med diverse styrelser og ministerier”, siger han.   

Et andet perspektiv

 Den uddannede folkeskolelærer havde dog et par enkelte bekymringer i forhold til at gå it-vejen.

”Jeg var i tvivl, om det ville blive for ensformigt at sidde foran en computerskærm, og om det ville blive for udfordrende med min baggrund. Det har bestemt været udfordrende, men på en lærerig måde”, forklarer han og uddyber:

”Til gengæld kommer man jo med nogle andre styrker, når man har en lidt skæv uddannelse i forhold til it-arbejdet. Det kan for eksempel være rent kommunikativt, analytisk og det at kunne at se problemstillinger fra andre perspektiver”.

Selv om graduateprogrammet nu er skiftet ud med et fast job i Statens It, ser Niklas Falk Kvistbjerg tilbage på tiden som graduate med glæde.

”Det er et rigtig godt program. Man lærer meget om de forskellige områder. Det er en god måde at starte i en ny branche på, og du har gode muligheder for selv at præge forløbet ud fra dine interesser. Du kommer rundt i et spændende hus og får lov til at blive klogere på, hvad din interesse inden for it er”, siger han.