En god investering

Da Jasmin Jamshidi blev færdig med sin uddannelse i digital design og kommunikation i efteråret 2019, var hun usikker i forhold til, hvilken retning hun skulle gå. Graduateprogrammet i Statens It gav hende muligheden for at snuse lidt til de forskellige aspekter indenfor it.

Der er mange overvejelser at gøre sig, når man står som nyuddannet med sit diplom i hånden og en uddannelse, som nu skal omsættes til en karriere. For Jasmin Jamshidi handlede de primært om, hvordan hun kunne vide, hvilken vej hun skulle gå. Derfor var hun ikke i tvivl, da hun opdagede graduateprogrammet i Statens It.

”Man kan arbejde inden for flere grene af it med min uddannelse. Jeg havde derfor en del overvejelser i forhold til at vælge forkert. Hvad nu hvis jeg valgte et job, som ikke var det rette for mig alligevel?” siger hun og uddyber:

”Med graduateprogrammet fik jeg mulighed for at prøve nogle forskellige retninger af. Det gav mig bedre forudsætninger for at finde den helt rette hylde. Det er et ambitiøst program, og Statens It gør meget for, at vi graduates finder os til rette og lander det helt rigtige sted. Jeg ser det som en investering i min egen faglige og personlige udvikling”.

Vil gerne gøre en forskel

Jasmin Jamshidi kendte faktisk ikke så meget til Statens It, da hun søgte en plads som graduate. Til gengæld interesserer hun sig for it og kunne godt tænke sig at arbejde i det offentlige.

”Det handler bl.a. om at kunne gøre en forskel og have et job, der er meningsfyldt. Danmark er blandt verdens bedste til offentlig digitalisering. Den fortælling vil jeg gerne være en del af. Samtidig tiltalte det mig, at jeg fik mulighed for at blive mere teknisk og komme i dybden med it-drift og digitale løsninger”, siger hun. 

Nok sol til alle

Jasmin Jamshidi ser graduateprogrammet som en uddannelse, hvor hun samtidig opbygger praktisk erhvervserfaring. Samtidig spiller det sociale element også en vigtig rolle.

”Du er i et forløb, hvor du lærer meget både teoretisk og praktisk, og du opbygger et stort netværk i organisationen. Det betyder derfor meget, at du starter som en del af en gruppe. Vi var alle i begyndelsen af vores karriere, nogenlunde jævnaldrende og samme sted i livet. Det betyder, at du hele tiden har nogle, du kan sparre med på det personlige og faglige plan. Det er også vigtigt for mig at pointere, at vi graduates ikke er konkurrenter – i Statens It er der nok sol til at skinne på os alle”, forklarer hun.