Jeg fandt ud af, hvad jeg brænder for

Catharina Møllerud fik smag for it under sin uddannelse. Hun var dog i tvivl om, hvordan hun ville arbejde med det. Derfor var hun ikke i tvivl om, at graduateprogrammet i Statens It var en god mulighed for at dykke ned i it-verdenen og blive klogere på egne præferencer.

Med en uddannelse inden for it vidste Catharina Møllerud godt, at hun formentlig skulle tage sine første karriereskridt i it-branchen. Hun var imidlertid usikker på, hvilken type job hun skulle gå efter.

”Jeg fandt i løbet af min kandidatuddannelse ud af, at jeg godt kan lide det tekniske. Derfor lød en graduatestilling som den rigtige vej for mig. Det er en god mulighed for at få lov til at smage på lidt forskelligt og finde ud af, hvad jeg synes, der er spændende”, forklarer hun.

Fordel at komme rundt

Catharine Møllerud gjorde sig en masse tanker i forhold til, om graduateprogrammet i Statens It ville blive interessant nok eller måske for kompliceret. Hun blev dog hurtigt overbevist om, at det var det rigtige for hende.

”Det har været både spændende og hårdt. Du skal lære meget faglig tungt stof på kort tid. Samtidig vil du jo bare gerne bidrage med det samme. Jeg har virkelig fået meget ud af at komme så meget rundt i organisationen og få viden om de forskellige aspekter af forretningen. Det har også givet mig et kæmpe netværk, som jeg dagligt drager nytte af”, siger hun.

Fandt sin indre projektleder

Undervejs i sit graduateforløb blev Catharina Møllerud mere og mere tændt på at arbejde med projektledelse.

”Jeg fandt ud af, at det nok var projektledelse, som jeg brænder for. Så på den måde har programmet jo fungeret perfekt i forhold til, at jeg har fået lov til at prøve mig frem,” forklarer hun.

Catharina Møllerud tøver ikke med at anbefale en stilling som graduate i Statens It til andre. Hun giver i den forbindelse følgende gode råd med på vejen.

”Vær åben for den læring, der kommer. Du kommer på skolebænken igen. Der er meget information og specialiseret viden. Vær klar på at stille dumme spørgsmål. Det er ret kompliceret i begyndelsen, men lige pludselig knækker man heldigvis koden. Og udnyt, at du får en unik mulighed for at danne et netværk. Det er en kæmpe fordel, at du kommer rundt i hele organisationen”, forklarer hun.