Log på VPN

Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på et netværk via VPN (også kaldet Cisco AnyConnect Mobility Client), når du skal arbejde på din arbejds-pc (SIA) fra distancen.

Fremgangsmåden er, at du allerførst logger på VPN via Cisco AnyConnect og dernæst på Windows.
Rækkefølgen har stor betydning for funktionaliteten når du er logget ind.

VPN (virtuelt privat netværk) gør din internetforbindelse ”usynlig”, så den ikke kan overvåges af andre. Med VPN oprettes der en forbindelse til internettet gennem en virtuel tunnel til en sikker server hos Statens It.

VPN-stabiliteten afhænger af den internet forbindelse, du har adgang til, der hvor du befinder dig.

Bliver VPN forbindelsen afbrudt, skal du blot trykke 'connect' igen.